A gyűrűvásárlás tízparancsolata

A gyűrűvásárlás tízparancsolata

Vannak bizonyos vásárlási alapelvek, amelyek mentén ékszervásárláskor általában döntést hozunk , viszont egy karikagyűrű esetében, amit számtalan évfordulón és életünk minden percében viselünk, hasznos más, jobban megfontolt vásárlási alapelvet követni.

1. Szűkítsd le a választási lehetőségeket

Mivel ez az egyike azon kevés ékszereknek  – ha nem az egyetlen – amelyet együtt vásároltok meg és viselni fogtok közösen, ajánlott előre néhány döntést meghozni. Segítségetekre lehet, ha időt szántok arra, hogy ékszer üzletek katalógusait átlapozzátok ötlet gyűjtés céljából. Fontos eldönteni, hogy milyen színű fém a preferált szín – sárga vagy fehér? Meglehet, hogy az összes ékszer, amit viselsz sárga aranyból készült, de a párod viszont fehéraranyat szeretne, hogy színben egyezzen a karórájával. Kompromisszum: keressetek olyan karikagyűrűt, ami mindkét színt ötvözi. Egyszerűbbet szeretnél, vagy valami olyat amin megakad a szem? Mit szólnál egy olyan karikagyűrűhöz, amiben gyémánt van, vagy színes ékkő?

2. Állapíts meg egy büdzsét

Egy egyszerű pár karikagyűrű 50.000 forintba kerülhet. Ha ékköves díszítésű gyűrűt választasz egy pár 70.000 forintba is kerülhet. Ha gyémánttal díszített gyűrűt szeretnél átlagosan 230.000 forinttól 400.000 forintig is felmehet, vagy kerülhet sokkal többe is, a kövek számától függően. Gyűrűbe vésett üzenet általában a karakter darabszámától, méretétől és választott fonttól függ.
Keress meg minket, ha ajánlatot szeretnél kérni.

3. Kezdj el nézelődni jó időben

Esküvő előtt legkésőbb három hónappal kezdj el gyűrűket nézni, keresni. Ez időt ad neked arra, hogy sok helyre eljuss és visszatérj és újra megnézz olyan darabokat, amelyek tetszettek neked. A nézelődés egy nagyon fontos része a folyamatnak, ezért ne spórold ki ezt a lépést és semmiképp se vedd meg az első pár gyűrűt, amit meglátsz. Hagyj magadnak még több időt ha esetleg egyedi tervezésű gyűrűt szeretnél vásárolni, vagy rendelni. Fontos tudnod, hogy az üzenet bevésése eltarthat akár több hétig is.

4. Gondolkodj gyakorlatiasan

Mindig tartsd szem előtt a saját stílusod! Mi az értelme egy olyan gyűrűnek, ami szép, de kényelmetlen és folyton le kell venned az ujjadról, ami növeli az esélyét annak, hogy elveszíted. Emlékezz arra a tényre a választásnál, hogy ezt a gyűrűt minden nap viselni fogod.  Az elgondolás az, hogy olyan darabot válassz, ami gond nélkül illeszkedik a stílusodhoz. Ha allergiás vagy valamilyen fém ötvözetre, érdemes platinában gondolkodni.

5. Végezd el a “20 évvel később” tesztet

Ne félj más lenni, de győződj meg róla, hogy a stílus amit választasz olyas valami, amit 20 évvel később is viselni szeretnél, nem beszélve a rád váró jövőbeni állásokról, megbeszélésekről és más társasági eseményekről.

6. Válassz méretet okosan

A legtöbb ember nagyon ritkán, vagy sosem veszi le a karikagyűrűjét. Végig viselik nyáron, télen, edzés és terhesség alatt, minden alkalommal, amikor az ujj megduzzad vagy lelohad a meleg vagy a hideg hőmérséklet hatására,  vagy víz visszatartás és súly gyarapodás alatt. Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő méretet, amely az összes helyzetben helytáll, olyankor végeztesd el a végső méret egyeztetést, amikor nyugodt vagy és a testhőmérsékleted is normális. Sose menj méretet egyeztetni reggel, vagy rögtön edzés után, vagy kánikulában, esetleg nagyon hideg időben.

 7. Ellenőrizd a minőséget

Ez minden gyűrűvásárlásra érvényes, ám különösképpen fontos ebben az esetben. Győződj meg róla, hogy a gyűrűben belül megtalálod a gyártó védjegyét és a minőségi védjegyet. Ha egy gyűrű több ötvözetből áll, az összes alkotó elemre vonatkozóan jelen kell lennie ezeknek a védjegyeknek.

8. Tartsd tisztán

A karikagyűrű tisztítása gyerekjáték. Egy olyan gyűrű esetében, amiben nincs kő, egyszerűen töröld át egy puha, szöszmentes ruhával. A zsírt el lehet távolítani az által, hogy alkoholba mártod a gyűrűt, a homályosságát le lehet tisztítani azzal, hogy készítesz egy oldatot folyékony szappan és egy néhány csepp ammóniából és vízzel hígítod. Egy fogkefével kicsit átsúrolod, öblítsd le és egy puha törlőkendővel megszárítod. Ha a karikagyűrűben van kő, áztasd és mosd meg langyos szappanos vízben, öblítsd le és egy puha törlőkendővel töröld szárazra.

 9. Védd a befektetésed

Igen, sajnos az arany és a platina is sérülékeny fémek. A valóélet soha nem teszi lehetővé, hogy a karikagyűrűd mindig makulátlanul nézzen ki. Ezért kerüld a gyűrű viselését, ha valamilyen kemény fizikai munkát végzel, vagy erős klóros, vegyszeres oldattal dolgozol. A sérülések és karcok leginkább a matt felületű gyűrűkön a leglátványosabbak, így a platina ebben az esetben sérülékenyebb, mivel lágyabb mint a sárga vagy a fehér arany, de összességében mégis tartósabb, mint az arany. Szerencsére a bevonó réteg nagyon könnyen helyreállítható a gyűrűn.

10. Fő a biztonság

Biztosan meglepődsz, ha azt mondom nagyon könnyen el lehet veszíteni egy gyűrűt. Remélhetőleg olyan darabot választottál, amit nem kell gyakran levenned az ujjadról. Ha mégis előfordul, legyen mindig egy előre meghatározott helye, ahova teszed, hogy mindig megtaláld. A zseb nem számít biztonságos helynek, míg a kagyló széle a fürdőben a lehető legrosszabb választás. A legveszélyesebb olyankor levenni, amikor nem vagy otthon, mert olyankor lehet a legkönnyebben elveszíteni és megfeledkezni róla.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.